اعتیاد به شیرینیجات مثل اعتیاد به کوکائین است ؟
چاق ها بیشترین درد روانی را تمحل می کنند.

مصرف مواد غذايي پر كالري، چرب، خوش طعم و شيرين با تغيير عملكرد سيستم پاداش مغز و ترشح نوروترنسميتر دوپامين در ارتباط بوده و اعتياد آور خواهد بود.
به گزارش پوریا کبیری از خط سلامت اين بررسيها اثبات كرده است تحريك بيش از اندازه مغز پس از مصرف مواد غذايي پر كالري و پر چرب به نوعي در افراد احساس سرخوشي ايجاد ميكند كه همين مسأله باعث نياز فوري بدن به خوردن مواد غذايي پر كالري و شيرين خواهد شد. در واقع فرد با مصرف تنقلات و مواد غذايي پر كالري و حجيم نياز بيشتري براي خوردن اين گروه از مواد غذايي داشته و اين فرمان را از مغز ميگيرد. از طرفي ديگر در اين بررسيها اثبات شد مركز احساس لذت در مغز، عملكرد تنظيم اشتها و پاسخگويي مناسب به نياز گرسنگي را مختل كرده و محققان دريافتند با تزريق انسولين به مركز پاداش مغز، اشتها از بين رفته و ميتوان از اين روش براي درمان چاقي كمك گرفت.
لذت سیری
به گزارش خط سلامت، پژوهشگران با انجام آزمايش بر گروهي از نمونههاي آزمايشگاهي دريافتند مصرف مواد غذايي پر كالري و پر چرب منجر به ترشح دوپامين در مغز و تغييرات هورموني در بدن ميشود كه اين تغييرات علت علاقه افراد به مصرف بيشتر و مجدد تنقلات و فست فودها را توجيه ميكند، در اين پژوهش موشهايي كه بوسيله خوراكيهاي شيرين و مواد غذايي پر كالري تغذيه شده بودند، پس از 24 ساعت ميزان دوپامين آنها بالا رفت و ميل براي خوردن مواد غذايي شيرين و چرب در آنها افزايش پيدا كرد اما در همين تحقيق، پژوهشگران با تزريق مستقيم انسولين به مركز پاداش ودرك لذت مغز و ناحيه تگمنتال متوجه از بين رفتن اشتها در نمونههاي آزمايشگاهي شدند. پژوهشگران كشف اين روش را چشماندازي براي مبارزه با چاقي اپيدميك معرفي كرده و معتقدند ميتوان وابستگيهاي افراد به فست فودها و مواد غذايي پر كالري را با كنترل اشتها كاهش داد و از گسترش روز افزون چاقي پيشگيري كرد.
دكتر استفانيك برگلند، محقق دانشگاه كالگري كانادا ميگويد: دسترسي آسان و كم هزينه به مواد غذايي و انواع خوراكيهاي پر چرب و پر كالري، يكي از دلايل عمده اشتياق افراد به پر خوري و ابتلا به چاقي است كه سيستم عملكرد مغزي نيز بر شدت آن دامن ميزند و ميل به سوء مصرف را در افراد افزايش ميدهد. دوپامين يك نوع ناقل شيميايي است كه در بدن مسئوليت تنظيم حركات، هيجان، انگيزه و احساس سرخوشي و لذت را به عهده دارد. ميزان طبيعي اين ماده در بدن عادي است اما ترشح بيش از اندازه آنكه به دنبال تحريك سيستم پاداش و درك لذت مغز ايجاد ميشود، عامل اصلي اشتياق افراد و تكرار مصرف تنقلات و فست فودها را شامل ميشود. از طرف ديگر نميتوان عواملي مانند تبليغات تجاري و صنعتي شدن زندگي امروز را در مصرف بيش از اندازه خوراكيها ناديده گرفت، اميد است با تكنيك تزريق انسولين – هورمون سيري – از گسترش چاقيهاي بيماري زا در دنيا و رفتارهاي پر خطر تغذيهاي پيشگيري كرد.
وي ادامه ميدهد: تحقيقات پيشين نشان داد، مواد غذايي پر كالري و شيرين و تنقلات مانند مصرف كوكائين، اعتياد آور هستند، در مصرف كنندگان مبتلا به اختلالات خوردن، قدرت تصميمگيري ذهن كه به قشر پيشاني مربوط است، مانند مبتلايان به سوء مصرف كوكائين مختل ميشود و در صورت دسترسي نداشتن به مواد غذايي پر كالري و چرب و شيرين علائم ترك و ميل شديد به تكرار عمل خوردن آغاز ميشود. پيشبيني ميشود تا سال 2050 نيمي از جمعيت جهان به چاقي مفرط مبتلا شده و در صورت بيتوجهي به روشهاي پيشگيرانه، كنترل افراد مبتلا به بيماريهاي زمينهاي و ناشي از اضافه وزن با مشكل روبهرو خواهد شد.برای ورود به صفحه ی اینستاگرام کلیک کنید. تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.