روانشناسی فردی

شیرین‌کننده‌‌ های مصنوعی با اضطراب رابطه دارد

آسپارتام و دیگر شیرین‌کننده‌‌ مصنوعی موجب تغییرات عصبی رفتاری شده و اضطراب را به دنبال می آورد.

به گزارش خبرنگار خط سلامت پژوهش ها نشان می دهد آسپارتام که در تقریبا پنج هزار غذا و نوشیدنی رژیمی وجود دارد، با رفتارهای اضطرابی مرتبط است.

اضطراب ماندگار

این مطالعه اشاره کرد موش‌هایی که آسپارتام مصرف می‌کردند، دچار اضطراب شده‌اند و آثار آن تا دو نسل از جوندگان نری که در معرض این شیرین‌کننده قرار داشتند، گسترش یافت.

آنچه این مطالعه نشان می‌دهد این است که باید به عوامل محیطی توجه کنیم؛ زیرا آنچه امروز می‌بینیم، فقط آن چیزی نیست که امروز اتفاق می‌افتد، بلکه در دو نسل قبل و حتی شاید بیشتر رخ داده است.

دانشمندان می‌گویند این آثار ممکن است به دلیل تغییرات اپی ژنتیک [پس‌زایشی] در موش‌ها باشد.

برخلاف جهشی که در ژن‌ها اتفاق می‌افتد، تغییرات اپی ژنتیک برگشت‌پذیرند و توالی دی‌ان‌ای را تغییر نمی‌دهند؛ اما می‌توانند شیوه خواندن توالی دی‌ان‌ای برای بدن را تغییر دهند.برای ورود به صفحه ی اینستاگرام کلیک کنید.تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.

برچسب ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن