باید و نبایدهای خوردن شیرینیجات در دوران امتحانات و کنکور

خط سلامت: اغلب افراد از دوران امتحانات و کنکور، به عنوان یکی ازپرفشارترین دوره های زندگی خود یاد می کنند.
به گزارش خط سلامت نوجوانان به دلایل مختلفی مانند ترس از عدم موفقیت؛ دچار استرس میشوند. استرس دوران امتحانات و کنکور علاوه بر تاثیرات روانشناختی، در سطح فیزیکی، باعث می شود نیاز فرد به مصرف موادغذایی، خصوصا مواد شیرین، افزایش یابد.
مواد شیرین در دوران امتحانات و کنکور
در دوران امتحانات و کنکور، تمایل به مصرف مواد شیرین افزایش یابد؛ چرا که گلوکز که سوخت اصلی برای فعالیت سلولهای عصبی است؛ از طریق متابولیسم موادی مانند قند و نشاسته حاصل میشود. پژوهش ها نشان داده است در اثر فعالیت فکری زیاد، مانند آنچه هنگام درس خواندن اتفاق می افتد، نیاز به مصرف کربوهیدرات افزایش یابد.
افراط در مواد شیرین
در دوران امتحانات و کنکور، افراط در مصرف انواع شیرینی و موادی که در تهیه آنها از قند و شکر استفاده میشود، موجب افزایش وزن و چاقی می شود. همچنین باعث برقراری عادت غلط مصرف مواد شیرین در انسان میشود و این عادت، چنانچه در دوران کودکی منجر به افزایش وزن نشود، در آینده و با بالا رفتن سن موجب چاقی و عوارض ناگوار ناشی از آن میگردد.
مصرف مواد شیرین با احتیاط
قند موجود در انواع مختلف مواد شیرین به سرعت جذب خون می شود. چنانچه در دوران امتحانات و کنکور، مواد شیرین نزدیک به وعدههای اصلی غذایی مصرف شوند، منجر به ایجاد احساس سیری و بی اشتهایی برای صرف غذای اصلی می شوند.
چون شیرینیها ارزش تغذیهای بالایی ندارند و حاوی مقدار کافی مواد مغذی نیستند، لذا نمیتوانند نیازهای تغذیهای انسان را تامین کنند و چنانچه جانشین غذای اصلی گردند، موجب سوءتغذیه، به خصوص در کودکان و نوجوانان و جوانان خواهند شد. اگرچه در دوران امتحانات و کنکور، به واسطه سطح بالای استرس، بدن میل به مصرف مواد شیرینی دارد؛ توصیه می شود هنگام مصرف انواع شیرینی و مواد دارای قند بالا، افراط نکنید و تا جای ممکن پیش از مصرف وعده اصلی غذا، مواد شیرین مصرف نکنید. برای ورود به صفحه ی اینستاگرام کلیک کنید.تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.