تغذیه و ورزشروانشناسی فردی

دو ویتامین مفید برای افراد سیگاری

دود سیگار ترکیبی از سموم و مواد شیمیایی سرطان زا است که تقریباً همه ی اندام داخلی را در هنگام سیگار کشیدن در معرض خطر قرار می دهد. رادیکال‌های آزاد شده باعث آسیب سلولی می شود و ویتامین‌ ها و مواد معدنی ضروری را در بدن ما از بین ببرد.

سیگار کشیدن و رادیکال های آزاد

به گزلرش خبرنگار خط سلامت سیگار کشیدن باعث افزایش سرعت تولید رادیکال های آزاد در بدن می شود. این رادیکال های آزاد باعث آسیب به سلول ها می شوند که در نهایت می تواند منجر به سرطان و سایر بیماری ها شود.

بدون مصرف سیگار، بدن هر روز در معرض رادیکال های آزاد قرار می گیرد. این رادیکال های آزاد توسط سموم موجود در محیط و فرآیندهای متابولیکی طبیعی که برای هضم غذایی که می خورید تولید می شوند.

رادیکال های آزاد در اطراف بدن به دنبال الکترونی می گردند تا از مولکول های دیگر انرژی بگیرند تا بتوانند انرژی خود را تثبیت کنند. بسته به جایی که الکترون مورد نیاز خود را پیدا می کنند، می توانند بافت سالم را تخریب کنند.

هنگامی که آنها با کلاژن تداخل می کنند، باعث ایجاد چروک هایی می شوند که به پوشش رگ های خونی آسیب می رساند و زمینه را برای حمله قلبی فراهم می کند. همچنین ممکن است باعث جهش ژنی شوند. این تجمع جهش های ژنی مسئول تشکیل یک سلول سرطانی است.

سیگار و پیری پوست 

سیستم دفاعی بدن از آنتی اکسیدان ها برای مبارزه با آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد استفاده می کند.  آنتی اکسیدان ها مولکول هایی هستند که قادر به اهدای الکترون به رادیکال های آزاد بدون از دست دادن تمامیت مولکولی خود هستند، به این ترتیب، آنها می توانند تاثیر مخربی را که رادیکال های آزاد روی بدن می گذارند، کاهش دهند.

ویتامین ها همچنین به عنوان یک دفاع در برابر رادیکال های آزاد عمل می کنند. آنها به خنثی کردن رادیکال های آزاد برای جلوگیری یا به حداقل رساندن آسیب کمک می کنند. سیگار کشیدن این سپرها را از بین می برد و آسیب رادیکال های آزاد به بدن را آسان تر می کند.

دو قهرمان مهم آنتی اکسیدانی ویتامین C و ویتامین E هستند. آنها به مبارزه با التهاب و سموم در بدن کمک می کنند و برای یک سیستم ایمنی سالم حیاتی هستند.

ویتامین های ضروری برای افراد سیگاری

ویتامین سی

ویتامین C یک ویتامین محلول در آب است. برخلاف ویتامین های محلول در چربی، بدن قادر به ذخیره ویتامین های محلول در آب نیست و باید آنها را روزانه از غذاهایی که می خوریم دریافت کند.

ویتامین C برای ساخت کلاژن، پروتئینی که مسئول رشد و ترمیم سلول‌هایی است که همه چیز را از پوست گرفته تا عضله و از رباط‌ها گرفته تا رگ‌های خونی تولید می‌کند، مورد نیاز است. و به قوی نگه داشتن سیستم ایمنی بدن و کاهش قند خون کمک می کند. همچنین دارای کیفیت منحصر به فردی است که می تواند به بازسازی سایر آنتی اکسیدان ها مانند ویتامین E کمک کند.

مطالعات نشان داده است که افرادی که سیگار می کشند و کسانی که در معرض دود سیگار هستند، میزان ویتامین C در بدنشان کاهش یافته است. تصور می شود که افراد سیگاری روزانه ۳۵ میلی گرم ویتامین C بیشتری نسبت به افراد غیر سیگاری نیاز دارند.

ویتامین C را می توان در همه میوه ها و سبزیجات یافت. منابع عالی ویتامین C عبارتند از:

  • طالبی
  • هندوانه
  • میوه های خانواده مرکبات
  • زغال اخته ، توت فرنگی، تمشک
  • توت فرنگی
  • تمشک
  • گوجه فرنگی ها
  • کلم بروکلی
  • کلم بروکسل
  • سیب زمینی (هم شیرین و هم سفید)
ویتامین E

ویتامین E محلول در چربی است و در کبد و رسوبات چربی در بدن ذخیره می شود. این بدان معناست که لزوماً نیازی به دریافت ویتامین E در رژیم غذایی روزانه ندارید، اما مصرف رژیم غذایی برای حفظ ذخایر بدن مهم است. ویتامین E  یک ماده مغذی مهم است که به ساخت گلبول های قرمز خون کمک می کند و سیستم ایمنی را برای مبارزه با ویروس ها و باکتری ها تقویت می کند.

محققان همچنین گمان می کنند که ویتامین E در محافظت در برابر سرطان، بیماری قلبی و پیری نقش دارد. ویتامین E یکی از اولین خطوط دفاعی در برابر آسیب رادیکال های آزاد به ریه ها است که در اثر تنفس آلودگی هوا و دود سیگار ایجاد می شود، ویتامین E یک نیروگاه آنتی اکسیدانی است.

به نظر می رسد مانند ویتامین C، مصرف سیگار نیز نیاز به ویتامین E را افزایش می دهد. متاسفانه، تحقیقات تایید نکرده اند که مکمل های ویتامین E واقعا به پیشگیری از سرطان، بیماری قلبی یا علائم پیری کمک می کنند.  در واقع، مصرف بیش از ۴۰۰ واحد ویتامین E در روز ممکن است انواع خاصی از بیماری‌های قلبی را افزایش دهد و مرگ و میر کلی را افزایش دهد.

منابع غذایی ویتامین E

  • مغزها مانند فندق، بادام زمینی و بادام
  • روغن های گیاهی مانند جوانه گندم، ذرت و آفتابگردان
  • سبزیجات برگ سبز مانند اسفناج و کلم بروکلی
  • دانه هایی مانند تخمه آفتابگردان
  • غلات صبحانه که با ویتامین E غنی شده اند
سایر آنتی اکسیدان ها

برخی تحقیقات همچنین نشان می دهد که سایر آنتی اکسیدان ها، مانند روغن ماهی و آب انگور، ممکن است فوایدی برای افراد سیگاری داشته باشند. یک مطالعه نشان داد که مکمل روغن ماهی ممکن است به محافظت در برابر آسیب DNA  ناشی از کشیدن سیگار کمک کند.  مطالعه دیگری نشان داد که فلاونوئیدهای موجود در آب انگور ممکن است التهاب ناشی از سیگار را کاهش دهد.

یک مطالعه در سال ۲۰۱۸ نشان داد که مکمل‌های اسید چرب امگا ۳ با دوز بالا می‌تواند به کاهش میل به سیگار و استرس اکسیداتیو کمک کند.

استعمال سیگار تولید رادیکال های آزاد را در بدن افزایش می دهد که می تواند مستعد آسیب بافتی و در نتیجه شرایطی از بیماری قلبی تا سرطان باشد. آنتی اکسیدان هایی مانند ویتامین C و ویتامین E بخشی از سیستم دفاعی بدن ما هستند و رادیکال های آزاد را قبل از اینکه آسیب وارد کنند، خنثی می کنند.

اگر سیگار می کشید، هرگز برای ترک دیر نیست و بدن شما می تواند بلافاصله شروع به ترمیم خود کند.برای ورود به صفحه ی اینستاگرام کلیک کنید.تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.

برچسب ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن